Tietoja

Koulutus ja taustaa

Olen suorittanut kaksi­vuotiset Suomalaisen Perinne­hoitajan (2015-2017) ja diplomiakupunktiohoitajan (2017-2019) koulutukset Sastamalassa mestari­kansanparantaja Jarkko Haapasen ohjauksessa. Ylläpidän osaamistani säännöllisesti kertauskoulutuksissa. Toimin myös puheenjohtajana Suomalainen Perinnehoito- ja Luontais­lääketiedeyhdistys ry:ssä. Yhdistyksen tehtävänä on edistää suomalaisen perinnehieronnan kulttuuria ja kansanparannuksen perinteen tuntemusta Suomessa.

Tietoja hoidoista

Yhdistelen työssäni eri hoitoja asiakkaan tarpeen ja toiveen mukaan. Ohessa hieman tietoja käyttämistäni hoitomuodoista.

Suomalainen Perinnehieronta

Suomalainen Perinnehieronta® on kämmentyvellä ja sormenpäillä tehtävä hierontatekniikka, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena päästä varpaisiin. Menetelmä eroaa klassisesta hieronnasta käytettävien hierontaotteiden osalta ja sen juuret ovat kansamme parannusperinteessä.

Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus on suomalaiseen kansan­parannusperinteeseen pohjautuvaa nivelten ja nikamien mobilisaatiohoitoa, jolla hoidetaan tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja. Ennen jäsenkorjausta lihakset pehmitellään ja lämmitellään hyödyntämällä hierontaa ja/tai akupunktiota. Tällöin tarvittavat liikkeet voidaan tehdä kevyemmin ja hoidon vaikutus on pitkäkestoisempi.

Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa asiakasta hoidetaan käyttämällä akupunktioneuloja tarkoin määriteltyihin kehon kohtiin eli ns. akupisteisiin. Akupunktiolla hoidetaan yleensä tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja ja esim. migreeniä. Käytän vastaanotollani kertakäyttöisiä ja steriilejä aku­punktioneuloja.

Kuivakuppaus

Kuivakuppaus on lasikupeilla tehtävää hierontaa, jossa hyödynnetään lasikuppiin liekillä synnytettävää alipainetta. Kuppausta tehdään sekä liukukuppauksena, jossa  kuppia liu’utetaan öljytyllä iholla, että pistekuppauksena, jossa kupit jätetään hetkeksi paikalleen ihon eri kohtiin. Kuivakuppaus vilkastuttaa lihasten aineen­vaihduntaa ja verenkiertoa voimakkaasti. Kuivakuppauksessa ei lasketa verta lainkaan toisin kuin märkä­kuppauksessa.